Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dunavecseiek a kecskeméti fesztiválon

2012.04.11

"A fesztivál célja, hogy a cigány és nem cigány tanulók közösen mutassák be a roma kultúra értékeit, a nem roma gyerekek is megismerhessék a cigány kultúrát, segítve ezzel az előítéletek lebontását. Hisszük, hogy egy ilyen lehetőség elősegítheti a másság tiszteletét, megbecsülését, miközben erősíti a cigánygyerekek identitását. Egymás értékeinek felfedezése közelebb hozza egymáshoz a diákokat. Kialakulhat egy valóságos tolerancia"- olvashattuk a kecskeméti Esélyek Háza fekhívó levelében.

A 2012. február 17-én Kecskeméten megtartott Roma-magyar Diák Kulturális Fesztiválon közel 20 intézményének tehetséges gyermekei adtak ízelítőt a roma kutúrából.

A verseny kategóriái a következők voltak:

- vers és prózamondás

- tánc - ének-zene cigány népzene és tánc interpretálás

- képzőművészet (meseillusztrációk)

Versmondásban Csorba Norbert tisztességgel helytállt. 16 fővel színpadra álló cigány táncosaink pedig nagy közönségsikert arattak, őket a zsűri különdíjjal jutalmazta.

 

2012. február 17-én Kecskeméten a Roma-magyar Kulturális Diákfesztiválon vettek részt gyerekek. A kecskeméti Esélyek Háza szervezésében megrendezett eseményen bemutatásra kerültek - közel 20 oktatási intézményből - a megye általános és középiskolás tanulóinak roma témájú irodalmi, zenei és tánc produkciói, valamint képzőművészeti alkotásai. Táncosaink nagy közönségsikert arattak, a produkciójukat a zsűri különdíjjal jutalmazta.