Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EGYMI hírek A TÁMOP-os pályázat eredményei, ünnepnapjai

2013.03.25

A dunavecsei Duna Menti Közoktatási Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP-5.2.5/A-10/2-2010-0030. számú pályázat keretében a szakkörökre járó gyermekek decemberi és januári napjai esemény dúsan teltek.

A labdarúgók szakiskolás korú csapata 2. helyezést ért el a dunavecsei és a hajósi Mikulás Kupán is. Dunavecsén Kalderás Zsolt és Tóth Krisztián gólkirály lett 5-5 találattal, Hajóson pedig Tóth Krisztián 14 góllal. Az általános iskolai csapat 1. helyezést ért el az izsáki Luca Kupán. A torna gólkirálya Sztojka Ferenc lett 20 góllal.

A judósok szintén Mikulás Kupán vehettek részt a Dunaújvárosi Judo Club meghívásának eleget téve, december 8-án, a Dunaújvárosi Főiskola Sportcsarnokában. Fiataljaink ismét szép eredményeket értek el. Horváth Erzsébet, Duka Kinga és Kovács Zita arany, Csorba Krisztián, Galamb Sándor, Juhász József, Szabó Róbert ezüst, Márton Katalin, Csorba Szilvia, Jakab Viktória és Bognár Beatrix bronzérmet szerzett. Az élelmesebb dunavecsei gyerekek Csernoviczki Éva, olimpiai bronzérmes judós, autogramját is be tudták gyűjteni, ugyanis ő volt a verseny díszvendége.

Fotósaink kiállítással, kézműveseink teremdíszítéssel készültek a Református Iskolával közösen tartott december 20.-i karácsonyi ünnepségre. Az ünnepi műsorban felléptek színjátszóink a Tizenkét hónap című mesejáték előadásával. Vendéglátóink, a Református Iskola alsó és felső tagozatos tanulói, egy szép karácsonyi történettel és egy pásztorjátékkal örvendeztették meg a nyílt nap közönségét. A karácsonyi hangulat tovább fokozásáról cigány táncosaink gondoskodtak, ugyanis a Kisjézus születésének öröme volt az új tánckoreográfia központi motívuma, amit tovább színesítettek cigány költők verseinek beépítésével.

Megtiszteltetésként érte színjátszóinkat, hogy fellépőként a katolikus bálra is meghívást kaptak (képünkön).

Elmondhatjuk, hogy a pályázatunk megvalósításában az elmúlt évben sok olyan eredményt értünk el, sok olyan programban vehettek részt a bevont gyermekeink, amelyek emlékezetessé váltak számukra és az őket támogató, segítő felnőttek számára egyaránt. Erről tanúskodik az a film is, amit a 7tv munkatársaival készítettünk közösen, és már két alkalommal a dunavecsei nézők is láthattak, „Siker és mosoly” címmel, a kunszentmiklósi televízió műsorán.

 

                                                                                                          Laub Miklós