Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kecskeméti kupagyőzelem

2012.04.11

Az UEFA 2004-ben indította el a grassroots programot, melyhez 2009-ben a Magyar Labdarúgó Szövetség is csatlakozott. A projekt célja a nem professzionális labdarúgás bázisának szélesítése, azaz annak elérése, hogy kortól, nemtől, fogyatékosságtól függetlenül minél több gyermek és fiatal futballozzon, futballozhasson. A grassroots szlogenje is ezt a törekvést erősíti: „Mindenki, mindenhol, minden időben!” 

A magyarországi gyermekotthonokban élő gyermek és fiatalok labdarúgó tornáját az MLSZ-szel közösen a kecskeméti Egészséges Életmódért Hit- és Sport Alapítvány bonyolítja le az idei esztendőben.

            A gyermekotthonok regionális döntőjére 2012. április 7-én került sor Kecskeméten, a Műkertvárosi Sportcentrum műfüves pályáján, nagyon ideális körülmények között. 9 csapat jött el a tornára. Kecskemétről öt, Bajáról, Hajósról, Kalocsáról és Dunavecséről egy-egy csapat érkezett.

            A rendezvényt Nyitray András, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg. Kecskemét Városa nevében Lévai Jánosné képviselő asszony köszöntötte az ifjú labdarúgókat.

            A dunavecsei futballisták csoportbeli eredményei:

·        Dunavecse – Hajós 3-2

·        Kecskemét, SOS– Dunavecse 2-5

·        Dunavecse – Kecskemét, Faragó Béla 12 - 0 

A 3. helyért:     Hajós – Baja 5-1

Döntő:             Dunavecse – Kalocsa 3-2

Az érmeket és a kupát Radics Kálmán, a Hit és Sport Alapítvány elnöke adta át fiainknak. A torna gólkirálya a dunavecsei Kalderás Zsolt lett 12 találattal. Csapatunk győzelmével jogot szerzett a Budapesten május 19-én sorra kerülő országos döntőn való részvételre.

A fiúk utazását a TÁMOP 5.2.5/A-10/2-2010-0030. számú pályázatunk segítségével tudtuk biztosítani, ugyanis a rendezvény része volt a labdarugóink két éves programjának.